لیست اختراعات اعظم نظري
با توجه به استفاده وسيع و اجتناب ناپذير رنگ در صنايع غذايي، دارويي، آرايشي و بهداشتي بكاربردن رنگهاي طبيعي و جايگزين كردن به جاي رنگ مصنوعي لازم و ضروري به نظر ميرسد. گياهان يكي از منابع مهم رنگهاي طبيعي بشمار ميروند با توجه به اين موضوع تحقيق حاضر بر رنگدانه گياهي بتالانينها صورت گرفت. طي مطالعات صورت گرفته مشخص شد بهترين و غنيترين منبع بتالانين چغندر لبوييBeta vulgaris L ميباشد. براي اين منظور نمونه گياهي مورد نظر را تهيه و پس از شستشو و گندزدايي آن را خرد و در دماي 25 درجه خشك كرده، سپس آن را آسياب و در شرايط مناسب نگهداري ميكنيم. به منظور استخراج رنگ، ابتدا اسيدسيتريك 2/. درصد و اسيد اسكوربيك 1/. درصد را با آب مقطر به حجم 100سي سي ميرسانيم به كمك هيتراستيرر به دماي 70 درجه درجه سانتيگراد رسانده آنگاه نمونه پودر شده را به نسبت 1 به 5 (1 واحد محلول و 5 واحد نمونه پودري) به محلول اضافه كرده و بعد از ده دقيقه محلول بدست آمده را فيلتر و فاز مايع را جدا ميكنيم.
موارد یافت شده: 1